lördag 14 juni 2014

Rosé på balkongen

En riktigt trevlig och mysig kväll på balkongen med rilletter, lax-, makrill- och bönguckor, gott bröd och annat smått samt så klart en massa vin. Facebooksevenemangets namn till trots så förekom det vin i alla kulörer. Som vanligt på sådana här tillställningar så antecknades inget, men jag tänkte ändå nämna några viner.

Först ut var Chateau Vignelaure 2013, en rosé som verkar vara populär i Bromma eftersom bolaget på Bromma Blocks tagit in det på kundernas begäran (finns annars i beställningssortimentet). När vi smakar fattar vi varför. Det är ett blekt vin och jag lurades lite av färgen för det är fin fruktighet och bra bett i syrorna. Mycket bra rosé som kommer bli en ny favorit.

IMG_2321

Efter det kom gamla favoriten Bonnet fram. Ett bra vin som dock bleknade lite i jämförelse med föregående, men är fortfarande prisvärt. Mats och Jesper gillade.

IMG_2324

Kvällen absoluta höjdpunkt blev Dario Princics pinot grigio som samfällt gillades av alla, men så är det också en helt annan prisklass. Vinet är ganska rött och det är en del rödvinstoner i det, men också doft och smak av citrus och ljusa frukter.

IMG_2319

Efter det blev det rosé från E. Guigal samt Artisan Wines Welschriesling Pure och Sauvignon Blanc Pure.

IMG_2329

Kan bara konstatera att vinerna från Artisan Wines är galet prisvärda och att jag vill ha mer.

Värd att nämna är också kvällens andra orangea vin, Paraschos Pinot. Det nådde inte upp till Dario Princics höjder men var inte dumt alls. De orangea vinerna funkar helt klart som balkongvin och jag tycker också att det funkar tillsammans med flera typer av mat. Planen till midsommar är att det blir något orange vin till fisken och potatisen för att till kvällen köra något rött till köttet. Borde vara en kassaskåpssäker succé.

IMG_2331

Tyvärr finns inte återförsäljare till Artisan Wines men de orangea vinerna går utmärkt att beställa via Wine Trade. Gör det!

Några av gästerna fångades på bild, här i konversation kring någon skum hallonsmakande öl som av någon outgrundlig anledning också råkade hamna på bordet. Mer märkligt och kul än gott, men man ska alltid testa.

IMG_2334

Tack för en utmärkt kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar