lördag 8 mars 2014

Korvfestival i Stallarholmen

Vill slå ett slag för utmärkta korvfestivalen i Stallarholmen där alla korvstånd (utom möjligtvis ett i år) erbjuder god hantverksmässigt gjord korv. Alltså betydligt fler goda korvar än någon festival i Stockholm kan presentera. Mina tre favoriter var där: Franzéns Charkuterier, Köttbutiken Millert och Dahlén i Stallarholmen och Hornuddens trädgård. Alla tre väl värda omvägar för besök.

Full kommers vid köttbutiken.

P1010070

Franzéns Charkuterier ligger mig lite extra varmt om hjärtat eftersom Anna, jag och kompisen Marcin varit med och “crowd fundat”. Kristofer och Li gör galet goda, försiktigt kryddade charkuterier av linderödssvin där fläsket utgör huvudnumret. Tror idén, radikalt nog, är att göra kött som smakar kött och fett som smakar fett. Gott är det hursomhelst.

Full koncentration vid korvståndet.

P1010077

Vill påminna om att det via Franzéns hemsida går att göra beställningar för leverans i Stockholm.

Hos Köttbutiken blev det torkad vildsvinsskinka och mycket snygga biffar för konsumtion ikväll. Anna skötte inhandlandet (och vi borde handla där oftare). Extra mycket korv i kylen dagen till ära.

P1010080

Men först var vi hos Hornuddens Trädgård och köpte ett par lammkorvar med bröd samt en ale och äppelmust. Satt som en smäck efter förmiddagens 6-mila cx-tur i styv kuling. På Hornudden odlar de kryddor (kan hittas på Cajsa Warg och, tror jag, NK) och annat grönt enligt Krav. Åk dit, handla, fika på caféet eller ännu hellre, besök restaurangen.

Mats tramsar och vill inte vara med på bild.

P1010082

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar