söndag 2 mars 2014

Kmetija Štekar Repiko 2007

Vasaloppsspinningdagen till ära blev det mer godis från Orange Wines, den här gången en flaska från Collio i Slovenien som är en blandning av riesling och picolit. Fantastisk mörk bärnstensfärg och läckra dofter ur karaffen.

IMG_2120

Aningens spritig doft med klar dominans av äpplen och lite blommiga toner. Klart angenämt. På tungan och i gommen är det fina tanniner och liten bitterhet. Fin eftersmak som hänger i länge.

Igår laddade vi sousviden med griskinder som vi nu kört i 1 dygn i 68 grader. Till det puré på rotselleri och potatis, vitkål, inlagd lök samt smörkokta morötter. Söndagslyx hos familjen Tuba helt enkelt.

IMG_2124

Dra mig baklänges på en liten vagn vad bra vinet och maten funkade ihop. Bästa kombon på länge! Den feta och sura maten bryts otroligt fint mot vinet. Ta en inlagd lök, tugga och sippa lite vin och man märker att löken och vinet verkligen gillar varandra och kanske till och med vill bli bästa kompisar samtidigt som de prasslar runt med grisen och morötterna på ett ganska otroget sätt. Vill ha mer!

Bra träningshelg också med spinning- och löppass igår och idag 4 timmar och 33 minuter spinning framför vasaloppssändningen. Kommer sova sött i natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar