lördag 16 april 2016

Wooing Tree Blondie 2015

Härom veckan stegade jag in på Systembolaget i Bromma Blocks och råkade då snubbla på en vit Pinot Noir utan bubblor vilket jag aldrig testat förut. Köpkravet blev för stort och därmed kom jag hem med en Wooing Tree Blondie. Att vi dessutom använde grillen igår kväll gjorde att ett litet bloggsug uppstod. Först så klart tändning och Lambrusco med subtil selfie (vinet på tips från Reuterdahl, faktiskt första gången jag dricker Lambrusco men verkligen inte sista).

Lambrusco

Därefter kom vi igång med öringen och musslorna. Först upp med grillen i drygt 200 grader och sedan på med fisken. Vi körde gallren högt och direkt värme. Därefter på med musslorna vid vändningen.

IMG_5132

Det här är första gången vi testar att grilla musslor och resultatet är skyhögt över förväntningarna dock med undantag av de största musslorna som var på gränsen till för snålt tillagade (inte helt fräscht). De mindre var perfekta i konsistensen, inte en tillstymmelse till seghet, och smaken precis lagom kryddad med skönt grillstuk. Bland de bästa musslor jag ätet, så det här gör vi om. Till musslorna och fisken en Wooing Tree.

vinet

En ny och verkligen trevlig bekantskap. Det första och dominerande intrycket är mineralen, schysst stenkross som ändå inte är för tuff. Ovanpå det nässlor och örter och ett stråk av jordgubbar. Torrt och bra syra gör det här till ett vin som är lätt att gilla för Janne Tuba. Dessutom funkar det helt okej till maten. Prissättningen på 179 kronor känns bra, ett utmärkt vin och helt klart udda jämfört med mycket i vitvinssortimentet.

Fisken och musslorna serverade vi i panna tillsammans med potatis och sallad.

fisk

Lärdomar. Den direkta värmen mot fisken var något för hård. Här kan det nog vara lämpligt att behandla grillen mer som ugn och använda deflektorstenarna. Grillsmaken kommer ändå att vara där. Temperaturen var perfekt för tillagningen, men nästa gång sorterar vi musslorna i två högar, en med stora och en med små, där de stora sedan får ligga kvar på grillen lite längre vid tillagningen. Vinet passade utmärkt till och vit Pinot köper jag gärna igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar