måndag 3 augusti 2015

Brancaia Il Blu 2008

Vad kan man säga, ibland har man det bättre än annars. En helgjuten matafton inleddes med ännu ett smakprov från den fina gastonlådan, Schellmann in Gumpoldskirchen 2012 samt tryffelchips från Torres. Larvigt gott som snacks.

IMG_3765

Under tiden preppade vi en galet snygg högrevsskiva á 650 gram från köttbutiken i Stallarholmen medelst saltning och torkning.

IMG_3776

Planen var att dra köttet hyfsat hårt med mackmyraträ i grillen. Strax innan det var dags att lägga på köttet öppnade vi den här rackaren.

IMG_3768

Gud vad gott, körsbär, söta och sura, sköna tanniner, massa frukt och fylligt och fint. Första doftintrycket innehåller körsbär, svarta vinbär och någon godiston. Efter någon timme i glaset kommer än mer fattoner fram med lite vanilj/choklad. Vi njuter av varenda klunk. 50 % Sangiovese, 45 % Merlot samt 5 % Cabernet Sauvignon.

Planen för maten funkade alldeles utmärkt, tackar som frågar. Köttet blev perfekt. Till det serverade vi nyplockad potatis från egna odlingen (plantan gav 1,6 kilo potatis, helt sjukt), rödvinssås på San Gall, och sallad och tomater från Hornudden.

IMG_3780

Utan tvekan sommarens bästa grillkväll.

1 kommentar: