tisdag 24 mars 2015

2 x Pithon-Paillé

Vinlusen hävdade på facebook och en av Gastons lådor skulle vara något extra, och eftersom han är allmänt trovärdig så beställde jag så klart direkt. 6 flaskor gott och blandat Pithon-Paillé (naturviner från Loire). I lördags tog vi en Dessus Narcay 2012.

IMG_3468

Ett fruktigt och gott vin gjort på cabernet franc. Viol är klart dominerande både i doft och smak. Bra syra, fina tanniner och en del mineral. Utmärkt för sig själv och till maten. Riktigt gott.

Det blev två rätter, båda funkade bra till vinet. Till att börja med ravioli med råa äggulor i, här på bakbordet.

IMG_3465

Idén är att vid tillagning koka lagom länge så att degen blir färdig men gulan helt rinnande. Måste säga att vi lyckades väl.

IMG_3476

En del skulle säga att det var något för stor mängd fläsk, jag skulle säga att man inte kan få för mycket.

Rätt nummer 2 blev återigen duva, konfiterade lår och duvbröst i sous-viden (samt ett halvt litet stekt duvhjärta i mitten). Till det potatispuré och kål. Det är bara att konstatera att sous-vide och duvbröst är en väldigt bra kombination.

IMG_3477

I söndags var det dags för nästa flaska, den här gången en Mozaik blanc 2011.

IMG_3484

Det här vinet blev jag än mer förtjust i än det röda. Det här är en chenin blanc som enligt Anna smakar riesling med exotisk frukt vilket håller jag med om. I doften är det en del honungstoner och i smaken tänker jag också på physalis och det är en del mineral.

Överbliven pastadeg från lördagen blev till goda tortellinisar.

IMG_3480

Här tillsammans med grönsaker och musslor.

IMG_3487

Summa summarum två goda prisvärda viner, särskilt blev jag sugen på att testa fler av de vita som var helt i tubastil. Noterar också hur väl det funkade att beställa från Gaston och att få vinerna levererade till dörren.

3 kommentarer:

  1. Kul. Har själv beställt lådan men inte provat än. Maten ser grym ut.

    Mvh
    Tidigare soffpotatis

    SvaraRadera
  2. Bra och matchande bloggnamn till bloggen förresten:)

    SvaraRadera