onsdag 7 augusti 2013

Vinkällare

Äntligen ska det bli lite ordning på lagringen av vinflaskorna. Våra goda vänner Mats och Gunilla har en utmärkt källare av gammaldags sort som är aningens fuktig och där temperaturen pendlar mellan 8 och 15 grader över året. Inte perfekt men oerhört mycket bättre förutsättningar än vår garderob på landet. Vi kan nu lagra flaskor där med motprestationerna att de får några smakprov då och då samt att de långtidslånar min fina racer Trek 1.9 (alu-ram och Ultegra rätt igenom, bra skit faktiskt).

I söndags var det dags att sortera vinerna i högarna “definitiv lagring”, “definitivt inte lagring” och “vetefan”.

IMG_1425

När allt var framsläpat blev jag förvånad över mängden flaskor och att vi redan nu lätt kom upp i 50 flaskor för lagring. Jäkla ekorrbeteende. Tror att det är dags att även föra register över alla viner, i synnerhet de i källaren, antingen med hjälp av Excel eller en webbtjänst typ CellarTracker. Utan det blir det nog problem att hålla styr på allt.

Nåja. De 50 flaskorna och cykeln kom på plats i måndags. Det finns hur mycket utrymme som helst så att dubbla eller trippla antalet är inga problem. I bilden nedan kan man ana någon Tignanello, Bai Gorri, Barolo Sori Ginestra, RWT, Magill Estate, några sorters Taurasi med mera. Det vattnas redan nu i munnen. Tur att flaskorna är i säkerhet långt borta.

IMG_1430

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar