lördag 1 december 2012

Huffsning – världens bästa träning

Huffsning är en variant på stavlöpning där man har lite rakare ben och trycker ifrån mer med stavarna för att få framåtdrivande kraft. Liknar skidåkning till stilen och man engagerar hela kroppen i arbetet. Det här kan vara optimala träningen av hjärta, lungor och syreupptagning, kroppens motor helt enkelt vilket gårdag-kvällens after work visade.

Fredagens träning/AW blev 7,9 kilometer huffsning på ett snöigt Järvafält med härliga snittempot 7,31 minuter/km. På grund av det långsamma tempot så sliter träningen väldigt lite på kroppen, och trots det långsamma tempot så hålls pulsen uppe. Vi snittade kanske 80% av maxpuls under passet, men kunde hela tiden prata normalt med varandra. Så hög puls i snacktempo får jag inte av någon annan träning.

Det bästa med huffsning är ändå att man får ha så coola kläder, pannlampa och stavar. Tjejerna på jobbet var jätteimponerade.

Muppar

2 kommentarer:

  1. Äntligen lite initerad hufsnings-info! Instämmer helt med det förträffliga i att hufsa. Ett mer ineffektivt sätt att förflytta sig på får man leta efter, men ack så bra träning - skonsamt för kroppen, men jobbigt för hjärta och lungor.

    //Hufsningspolarn

    SvaraRadera
  2. Ah, hufsningsgurun stavar med ett f, så det ska jag också göra från och med nu.

    Körde 1,5 timmar spinning idag där jag låg långa perioder på 85% av maxpuls. På cykeln är det jobbigt att prata då, när vi hufsade inga problem. Ska försöka klämma in några hufspass i vinter.

    SvaraRadera