Hm, undrar om inte det här kan vara ett riktigt bra val som instegsvin för den som vill testa orangea viner. Rent och snyggt. Doften stänker av tutti frutti-godis och det är riktigt snygg frukt i smaken. Rejält med syra och även om tanninerna också är kännbara så är de mjuka och försiktiga ändå. Vi serverade vinet vid ca 15 grader vilket var något klantigt. Tippar att de 10-12 grader vi sänkte det till är precis lagom.
Det har blivit tradition hos oss att dricka brandgult vin på julafton till fiskdelen av middagen, i år med endast kalixlöjrom med lök och creme fraiche på tunnbröd. Påvert. Vinerna passar oftast utmärkt till sillen och laxen, och något verkligen värt att testa istället för öl och snaps (även om jag hört talas om att det även går att kombinera oreanga viner och snaps). Det här vinet är grekiskt och säljs av Gaston, är gjort på Roditis och skalmacererats i 32 dagar. Ett nöje att dricka. Testa!
Till vildanden blev det Marchesi Mazzei Philip 2009 som kunde vara värt en bloggpost för sig själv. God Cabernet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar