söndag 18 oktober 2015

Artisan Wines The Experimental Wine 2012

Det har varit en bra helg på många sätt, inte minst mat- och vinmässigt. Igår grillade vi biff och tog en Emidio Pepe 2009 till som inte alls gick av för hackor. Idag blir det sous-vidad muskelmage från Anka, men inget vin till den här gången. Fredagkvällen stack dock ut med ett av de bättre vin jag druckit på länge, ett vin att bli glad av från Artisan Wines.

IMG_4534

Det här är en fantastiskt bra Sauvignon Blanc. Massor med mineral för tankarna till Chablis, men inte med bara mineral. Istället finns det så mycket mer. Vinet är gott direkt från öppnandet och känns strålande till maten. Smaken är inte alls som jag är van vid vad gäller Sauvignon Blanc, perfekt syra, sten i mängder, rejäl frukt med ljusa toner åt päron- och äppelhållet. När jag nämnde €15 för Anna sa hon bara “sjukt billigt”. Tuba håller med och märker blogposten Janne Tuba rekommenderar, det här är prisvärt så att det stänker om det.

Till vinet åt vi kycklingklubbor, färdigfixade från Urban Deli med polenta och rostade rotfrukter.

IMG_4531

Antar att detta måste vara den perfekta uppladdningen för teknisk mtb-körning under en timme för Anna gick och vann klubbmästerskapen idag, men så blev hon också så här trött.

IMG_4732

Kul körning.

IMG_4681

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar