lördag 20 april 2013

L'Avenir Grand Vin Pinotage 2005

Mallorca var suveränt, men käket gick inte upp mot det vi gör hemmavid. En kväll som ikväll när det är dagen innan race (Strängnäsrundan) så är ju uppladdningen också viktig att tänka på, och vad kan vara bättre än att efter de goda grillchipsen ordna fram lite god entrecote med pommes frites och en finare vinare.

L’Avenir Pinotage 2005, 269 kr, är gott men når inte riktigt upp till prisvärt. Doften är söt och syltig med massor av bär och ett uns rökighet. Syltigheten står tillbaka i smaken som istället är balanserad och god med en viss bitterhet som känns långt bak i gommen.

Lavenir

Kommer nog inte beställa igen utan satsar istället på pinotager som Rijk’s och Kanonkop.

Till vinet körde vi en entrecote med ben i sous viden som vi sedan brände på i pannan.

BRINN

Frittarna kokade vi först i vatten, torkade och kylde ner. Körde dem sedan i olja en stund i 120 grader och torkade och kylde ner. Därefter cirka 7 minuters friterande i 190 grader. Blev en mycket angenäm krispighet och snygg yta. Genomkomponerad måltid med gott vin till.

Maten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar