tag:blogger.com,1999:blog-6455121143362210350.post2693962255994052639..comments2023-06-01T13:42:41.776+02:00Comments on Janne Tubas cykel- och vinblogg: Paraschos π Not 2010Jannehttp://www.blogger.com/profile/07570091483506266092noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6455121143362210350.post-31222192104683122892014-02-08T14:25:20.581+01:002014-02-08T14:25:20.581+01:00Tack för alla tips! Lådan kom i torsdags och nu da...Tack för alla tips! Lådan kom i torsdags och nu dags att testa en Radikon.Jannehttps://www.blogger.com/profile/07570091483506266092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6455121143362210350.post-36822302299262263872014-01-26T08:15:40.933+01:002014-01-26T08:15:40.933+01:00Jag tycker ofta att man missar en del om man kyler...Jag tycker ofta att man missar en del om man kyler orangea viner för hårt, 11-12 blir ofta för kallt tycker jag, snarare 15-17. Luftningen är superviktig. Minns hur jag var nära att vaska Foradoris nosiola direkt efter öppnandet och hur vinet var helt fantastiskt några timmar senare.<br />Roxanichs enkla malvasia går utmärkt att kyla. Kort maceration och mera vitvinslikt i karaktären. Radikons viner ska man inte låta komma i närheten av ett kylskåp. Jag har gjort mig ett par synnerligen dyrköpta erfarenheter där...Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6455121143362210350.post-29968746757903025202014-01-25T22:26:44.874+01:002014-01-25T22:26:44.874+01:00Tack! Känner mig rejält okunnig i detta och väldig...Tack! Känner mig rejält okunnig i detta och väldigt mottaglig för tips. Tycker mig sett rekommendationer på både temperaturer åt det svalare hållet, 11-12 grader och mer rödvinstempererat. Följer ditt råd till nästa flaska.<br /><br />Blev Roxanich (lådan), Repiko, Clai Jakov, samt Radikon Oslavia från Orange Wines.Jannehttps://www.blogger.com/profile/07570091483506266092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6455121143362210350.post-1005909596935814532014-01-25T22:05:18.657+01:002014-01-25T22:05:18.657+01:00Brukar vara en god idé att ge orangea viner rejält...Brukar vara en god idé att ge orangea viner rejält med luft, gärna några timmar på karaff. Går fint att dricka under flera dagar. Temperera som röda.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.com