onsdag 13 juli 2016

Ny cykel (igen, puh), och ny pendlingsväg

På något outgrundligt sätt växte jag ur den förra mountainbajken och blev tvungen att köpa ny. Tror också att det blev lite jinx över det hela efter vurpan i augusti förra året som gjorde att jag missade PBP, så en kombination av magiskt tänkande och storleksönskemål ledde till det oundvikliga. Det blev en Corratec TwoCircle TZ 27,5-tummare från alltid lika utmärkta TCM (och Anna passade på att köpa en Opiate som tyvärr inte fanns i min storlek). En enklare heldämpad hoj som nog passar mina behov som hand i handske.

Har testat den nu vid ett par tillfällen. I samband med det har jag upptäckt att det finns hur mycket stigar som helst i Hagaparken, mycket otekniskt men extremt kuperat, men även en del bröt.

IMG_20160713_161804

Cykeln funkar riktigt bra. Lite tung, och lite traktorskänsla, men perfekt i storleken och väldigt trevlig och trygg att köra. Kanske att jag kan hitta tillbaka till mtb-glädjen. Grym träning också som jag inte klarar av att göra på landsvägen då det är hårda backar och hela kroppen behöver involveras. Som vanligt när jag kör i det okända så hittar jag saker jag inte hade en aning om fanns. Här grunden till ett påbörjat slott som aldrig färdigställdes till exempel.

IMG_20160713_163956

Det kommer att bli ett och annat mtb-pass framöver.

tisdag 5 juli 2016

Juni - sammanfattning

Utan tvekan en superlyckad och händelserik månad. Först ett helt okej Stockholm marathon, och sedan ett briljant Gotland720. Jag kan bara vara nöjd med den insatsen, och också konstatera att de mindre, lite längre cykelloppen verkligen passar mig. Det lilla formatet, engagemanget och alla glada deltagare tror jag är grejen. Hur som helst, måluppfyllelsen blev total.

Löpning: Totalt 9 pass och 87 km. Mest mycket korta joggingrundor efter maran.

Cykling: Drygt 28 mil pendlingscykling, en tur cyclocross på knappa 4 mil, och sedan några turer på racern varav en lite längre på totalt drygt 47 mil. Verkligen inga jättemängder jämfört med tidigare år men ändå helt okej med tanke på både mara och cykellopp.

Målsättningar i juli: Att tramsa runt och bara träna det jag är sugen på för stunden. Semestern börjar först i augusti och då hoppas jag på finfint cykelväder. Kanske att jag ska dricka lite vin i vardagen också.