söndag 25 oktober 2015

Downhill-CX

Downhill på slicks och med landsvägspedaler är det få som klarar så elegant som Micke. Tyvärr funkar inte inbäddning av video, men här kan man se den sjukt spännande filmen.

Förutom det där tramset så var det en fantastiskt vacker dag att cyklar på.

DSC_0387

Här är gps-spåret för den som är sugen på en Löt-tur.

söndag 18 oktober 2015

Artisan Wines The Experimental Wine 2012

Det har varit en bra helg på många sätt, inte minst mat- och vinmässigt. Igår grillade vi biff och tog en Emidio Pepe 2009 till som inte alls gick av för hackor. Idag blir det sous-vidad muskelmage från Anka, men inget vin till den här gången. Fredagkvällen stack dock ut med ett av de bättre vin jag druckit på länge, ett vin att bli glad av från Artisan Wines.

IMG_4534

Det här är en fantastiskt bra Sauvignon Blanc. Massor med mineral för tankarna till Chablis, men inte med bara mineral. Istället finns det så mycket mer. Vinet är gott direkt från öppnandet och känns strålande till maten. Smaken är inte alls som jag är van vid vad gäller Sauvignon Blanc, perfekt syra, sten i mängder, rejäl frukt med ljusa toner åt päron- och äppelhållet. När jag nämnde €15 för Anna sa hon bara “sjukt billigt”. Tuba håller med och märker blogposten Janne Tuba rekommenderar, det här är prisvärt så att det stänker om det.

Till vinet åt vi kycklingklubbor, färdigfixade från Urban Deli med polenta och rostade rotfrukter.

IMG_4531

Antar att detta måste vara den perfekta uppladdningen för teknisk mtb-körning under en timme för Anna gick och vann klubbmästerskapen idag, men så blev hon också så här trött.

IMG_4732

Kul körning.

IMG_4681

Cyclocrossen är död, länge leve cyclocrossen

Det visade sig att Cykelhuset i Upplands Väsby hade ett exemplar kvar av en exakt likadan Merida som den som blev stulen i tisdags så den stack jag iväg och shoppade igår.

DSC_0369

Premiärturen skedde idag och blev en nyttotur till fina Hornudden.

DSC_0372

Var ju tvungen att köpa lite chips liksom (perfekt friterade och perfekt konsistens).

DSC_0374

Det blev en likadan cx som tidigare eftersom jag var galet nöjd med hojen. Genomspecad, i synnerhet hjulen funkar väldigt bra, bra geometri för mig och extremt bra prisvärde gjorde valet enkelt.

tisdag 13 oktober 2015

Cyclocrossen stulen

Djävla skit! Andra bloggposten på året som handlar om att jag blivit bestulen på en cykel. I februari var det pendlarjonnen som försvann och nu var det dags för ersättaren, min fina Merida CX 700.

Meridan

Den här bloggposten var inte tänkt att handla om det här utom om hur mullig min nya pendlingsväg är.

DSC_0353

Inte alls tråkig faktiskt.

DSC_0361

Den här hojen gillade jag verkligen och det är en anings bittert att den är borta. Frågan är vad som är vettigt att pendla på, en enkel hybrid från XXL eller Team Sportia, någon single speed, eller kanske en bättre begagnad? Ingen bättre hoj i alla fall. Ser ut som att det inte blir så mycket träningspendling i oktober (det vill säga pendling som jag registrerar som träning). Får bli Annas gröna så länge.

GreenBike

måndag 5 oktober 2015

September - sammanfattning

Efter att ha haft ett stort mål framför mig under ett par års tid så känner jag mig nu aningens vilsen i träningen. Jag har fortfarande driv att komma ut, men den lilla struktur och tanke som fanns bakom tidigare finns inte nu. Att inte ha något tydligt mål gör det såklart svårt att staka ut riktningen så jag får göra försök att hitta på något vettigt. Två funderingar är dels att känna att 45 minuter på en mils slätlöpningen är hyfsat bekvämt eller att satsa på att delta i Ursviks ultra på 45 km i mars (tre varv runt extremen, dvs galet många höjdmeter). Cyklingsmässigt mål nästa år skulle kunna vara att vara tillräckligt bra för att genomföra Örebros 100-milare utan för hård ansträngning, eller att arrangera svartrejs på grus med Micke (den ena grejen lågintensiv och utdragen, den andra högintensiv och dammig, båda kul).

Trots allt så var september ändå en riktigt bra månad med Gotland360 som höjdpunkt. Jag har också druckit en del gott vin men inte alls varit på bloggningshumör. Dels ett par Rijk’s Chenin blanc som var riktigt trevliga och dels ett par väldans trevliga mallorcineser som varit definitivt bloggvärda. Nåja, löpnings-, cyklings, vin- och blogghumöret återvänder säkert inom kort.

Utöver det viktiga bloggrelaterade livet har jag bytt jobb från utvecklingsingenjöreriet på Bold Printing till konsulteri på Formpipe. Ser fram emot att komma igång ordentligt där, och ja, det finns dusch och omklädningsmöjligheter, det viktigaste kriteriet för om en arbetsplats är bra eller inte.

Cykling: En ynka tur på mtb, dock utförd i bergig miljö vid gränsen mellan Frankrike och Italien på konferensresa med nya jobbet innan jag börjat där, så det får duga tycker jag. 27 mil cx, mest pendling som vanligt. Raceråkandet hölls uppe av Gotland360 och där blev det knappa 50 mil totalt.

Löpning: Här har måluppfyllelsen för månaden varit strålande tycker jag. Jag har äntligen kommit ut och tagit pass regelbundet om än ostrukturerat. 16 pass på knappa 15 mil totalt är väl godkänt. Kul!

Målsättningar oktober: Hålla igång löpningen så som jag satt igång med under september. Att komma igång med cyklingen till och från nya jobbet.