söndag 23 februari 2014

Blöt mtb-tur

Lugn, skön, varm och blöt tur längs klubbens mtb-slinga.

rutten

Två varv fick vi ihop på grund av att det pangades friskt på skjutfältet, så där vågade vi inte köra. Anna körde grymt som vanligt och höll ledningen hela vägen.

DSC_0036

Nu popcorn, folköl och deprimerande os-hockey.

lördag 22 februari 2014

Rocca di Castagnoli Stielle 2001

Vilken dag. Först 2 timmar sufferfest, sedan en lugn löptur och nu en ny lyckad bekantskap i form av sen supertoscanare, Stielle (nr 2220, 181 kr). Jäkla gott.

stielle

Vinet består av 70% sangiovese och 30% cabernet sauvignon. Precis när jag öppnar det känner jag bara av caberneten (blev övertygad om att det var den dominerande druvan), men sedan kommer resten med goda körsbär och kryddor. Fin, balanserad, mogen smak och det är godisgott. Utmärkt till tyrolergulaschen från senaste Mat & vänner.

En snabb googling ger vitt skilda omdömen gällande vinet, från sågning i Allt om mat till hyllning i GP. Janne Tuba säger: köp och drick nu. GP har rätt, Allt om mat fel.

fredag 21 februari 2014

Patrick Javillier Bourgogne Cuvee des Forgets 2011

Massor med flytt och desperata försök till någon form av vettig träning, men torftigt med vettigt vindrickande sammanfattar nog de senaste veckorna ganska bra. Ikväll tog vi oss dock till lantresidenset för välbehövligt lugn. Började fredagkvällen med att skramla fram en flaska Patrick Javillier från lilla drickakylen som kanske kunde duga till laxen.

vinet

Taskigt nog alldeles för kallt vid öppnandet och det doftar i princip ingenting. Efter en stunds luftning och att vinet fått värma sig lite kommer det bättre till sin rätt. Doftar av fat och frukt. Smaken är balanserad med trevlig syra och lite beska i eftersmaken och lite lagom med trä. 100 chardonnay och ingår i standardsortimentet, smakar bra men är inte prisvärt.

Nåväl, alla spotaninköp är inte jättelyckade men med pastan och laxen blev det ändå en utmärkt kolhydratproteinfettalkoholuppladdning inför morgondagens spinningpass. Det kommer bli bättre lycka med vinet imorgon.

söndag 16 februari 2014

McGuigan Bin 9000 Semillon

Superkort bloggning mitt i allt flyttbestyr om goda McGuigan Bin 9000 Smillon som dök upp som nyhet i vinbutikerna i februari. Friskt, gott med doft och smak av fläder och tropisk frukt. Riktigt prisvärt och uppiggande. Just nu i stort sett slut på bolaget, men kanske att det kan komma en batch till. Då blir det köp.

Vin

Till vinet en av de saftigaste bosarpskycklingarna i mannaminne med lite grönt till.

Krubb

Köpte vinet på grund av bra betyg från Uppkorkat. Följ bloggen! Magnus Ericsson skriver bra om vin och tycker alltid till om nyhetssläppen.

CX-premiär

Nja, i alla fall premiär för cykeltur med nya lägenheten som bas. Efter gårdagens hårda flytt är det första dagen på plats och det är blåsigt, grått, regnigt, 5 plusgrader och dubbdäcken fortfarande monterade. Ovanpå det, det traditionella firandet igår kväll med inflyttningspizza med rödtjut som inleddes med finfina och krispiga Ruinart Brut Millésimé 2006 i genial kombination med OLW’s grillchips och avslutades med inflyttningspresentsbärsa av det kralligare slaget. Härligt läge för en tur på Färingsö förbi FRA med andra ord. Fint sedan att komma hem till ett nästan färdigbyggt hus.

DSC_0037

Det näst bästa med att komma hem från cykelrundan är att vi numera har badkar. Det bästa är det nya cykelrummet/verkstaden. Just nu är det mest inslängda cykelrelaterade pryttlar, men någon gång kommer det bli ordning här också.

IMG_2104

Och nu bär det av till Bauhaus och IKEA. Tjoho!

torsdag 13 februari 2014

En hjältes sista måltid

Eller i alla fall Janne Tubas sista måltid i lägenheten, en finfin middag bestående av allmänt krafs.

Krafs

Extra notabelt dock: Höstflottet från Franzéns charkuterier med trattkantareller i smakar förträffligt. Och sedan, självklart, ärans och hjältarnas vin; Barone Ricasoli L’Eroica XVII Edizione Chianti Classico 2011. Endast ett fåtal utvalda får ta del av dess briljans.

leroica

Imorgon krubb på lokal. I övermorgon flytt. Skål!

lördag 8 februari 2014

Radikon Oslavje 2004

Inne i en intensiv period nu med främst flytten till nya lägenheten som stora grejen. Eftersom vi bara flyttar fyra kvarter så har vi kört kontinuerlig sortering av prylar och flytt av kartonger nästan varje dag efter jobbet. Nästa lördag, 15/2 går stora bilen med soffor, säng, matbord mm. Just nu ser det ut ungefär så här i lägenheten.

Kaos

Den här helgen tog vi en paus på landet. Eftersom vi är mesproppar och inte orkade vara ute i leran blev det en Sufferfest-fest på Balanze idag och till och med lite fint fredagsmys igår med fredagskasse från Cajsa Warg och en Langhe Nebbiolo Pio Cesare.

Fredagsmys

Pio Cesare förblir obloggad men den är en höjdare. God och prisvärd.

Idag blev det istället ett vin från Oslavia, Italien precis vid gränsen mot Slovenien: Radikon Oslavje 2004. Efter goda råd från Billigt Vin (som inte verkar blogga om så billiga viner) så ser vi till att sköta luftning och temperering ordentligt med mål att ligga på 15-17 grader i serveringstemperatur.

Radikon

Första testen efter någon timmes luftning. Fräsch (värdelöst värdeord men kommer inte på något annat för tillfället) doft med citrus och nötter. Fin syra och ganska rejäla tanniner. Aningens knutet men öppnar sig säkert mer under kvällen, men eftersmaken är härligt lång och skön.

Efter ytterligare en god stund på karaff smakar vinet kanon! Missade hur lång tid det stått, men temperaturen står nu på 15,5 grader. Vi har tagit fram goda charkuterier, oliver, kapris och bruschetta med kronärtskockshjärtan och lättorkade tomater. Funkar alldeles förträffligt.

Vilken skillnad mot senaste orangea vinet, och det är säkert behandlingen som gjort skillnaden. Känns som jag lärt mig en värdefull läxa och vi har kvar en π Not som vi får se till att testa på bättre sätt nästa gång.

Senare ikväll konfiterade anklår med Kevin Arnold Shiraz. Livet är bra.

lördag 1 februari 2014

Januari - sammanfattning

Några resor hit och dit, flytt och sjukdom gjorde januari till en månad som lämnade en del övrigt att önska vad gäller träning. Tycker jag klarade mig okej ändå med drygt 35 loggade timmar. Kul att spinningen med klubben satt igång i år med, trevligt att träffa alla!

Cykling: En kort tripp på cyclocrossen på 5 mil, annars pendlarjonne för hela slanten med 42 loggade mil. Helt okej med tanke på alla dagar som fallit bort. Ett par spinningpass också på knappt 2 timmar styck.

Gym: 5 styrkepass. Inga viktökningar.

Löpning: 4 pass på dryga milen. Känns som det är för lite för att det ska funka för mig. Aningens problem med känningar i fotlederna. Om löpningen ska gå bra krävs lite mer regelbundenhet.

Kost och vikt: Ner 1 kg från 77 till 76. Detta beror endast på att månaden inte har innehållit jul och nyår med massivt frossande. Lite skärpning med maten så skulle jag kunna gå ner i lite bättre takt.

Vin: Fortsatt testning av orangea viner, nu med tips från coachen. Har också testat att beställa via näthandel, återkommer med resultat. Nu ligger jag i startgroparna för tripp till bolaget då nya årgångar av Tenuta Belguardo, Kanonkop pinotage, och Kanonkop Paul Sauer har kommit. Goda grejer.

Målsättningar februari: Dra ner något på styrketräningen till 1-2 pass per vecka och försöka öka på cyklingen något. Löpningen svår att sia om men om kroppen håller skulle jag vilja få några fler mil än i januari. Minst 1 kg till ner på vikten.