onsdag 31 juli 2013

Pizzatur till Kungsör

Dagens tur får betraktas som ett misslyckande eftersom målet för resan, den beryktade pizzerian Michelangelo i Kungsör, inte behagade öppna förrän alldeles försent för oss. I övrigt var det väldigt gemytligt med utmärkt sällskap och lagom lugnt tempo. Planerade dock in för mycket trista smala landsvägar i stil med 55:an. Får bli ändring på det till nästa gång vi gör försök på Michelangelo-turen.

Start från Roggebagriet klockan 9. Innan dess åt vi av den utmärkta hotellfrukosten där för endast 75 kr.

DSC_0001

Grått väder och några regnstänk, men klungan skötte sig hyfsat i alla fall. Gubbarna längst fram drog lite väl hårt emellanåt men är man stark så är man.

DSC_0003

Ånej. Regn och Michelangelo stängt. Misärstopp i Kungsör.

DSC_0006

Usel bild från alternativpizzerian där man varken ser draghästen Örjan eller högen med pommes frites som låg ovanpå Mickes kebabpizza. Micke åt upp hela pizzan sånär som på en liten bit av kanten. Storartat!

DSC_0009

Efteråt mumsade vi glass på Edsbacka bistro. Jämrans mysigt faktiskt.

DSC_0012

onsdag 24 juli 2013

Propagandacykling

Den här sommaren kommer jag att minnas som den med det fina vädret. Semestern är igång sedan en och en halv vecka och vi har hunnit med flytt från studentrum till lägenhet för sonen, cykling, matlagning, vindrickning, släktträff, målning, grävning med mer. Imorgon iväg till svärmor för att hjälpa henne med huset under några dagar (hoppas jag får backa med släp, jag är duktig på det). Efter det tror jag vi tar lite semester från semestern.

Vi har dock hunnit med en hel del fin cykling, bland annat dagens tur till Grytsberg där vi stannade för lunch. Hade någon av mina nyfunna brevet-bekanta varit med hade orden “pastorala vyer” använts flera gånger. Anna och Conny njuter i solen.

DSC_0023

Lite stretching i äckligt trista omgivningar.

DSC_0025

Sist men inte minst glass från Slagsta-glass. Här fotad mot De Marchi-bralle-bakgrund.

DSC_0030

Ganska mysig utsikt från glassbänken.

DSC_0033

Tidigare tog vi också en rekognosceringstur till Taxinge. Klungan skötte sig utmärkt.

DSC_0018

Tjusig byggnad. Tyvärr missade jag att ta en bild på kakbordet, men jag kan ändå avslöja att det såg riktigt bra ut.

DSC_0021

För återstående semester har vi planerat pizzatur till Kungsör, kaktur till Taxinge, samt eventuellt deltagande i Karmansbo-turen tredje augusti. Körigt.

lördag 6 juli 2013

Kaktur till Karmansbo

Vilken jäkla cykeldag! Flera saker att glädjas åt:

  1. Hotellfrukost innan avfärd.
  2. Micke vurpar från stillastående utanför hotellet.
  3. Total propagandacykling hela dagen.
  4. Fått träffa många trevliga cyklister från lite alla möjliga ställen. Bland annat var Stockholm, Borlänge, Strängnäs och Ludvika representerat. Tror att vi var i runda slängar 30 totalt.
  5. Fått äta obegränsat med kakor.
  6. Anna slog eget längdrekord, och det var grymt tempo. Här är garminlänken.

Avfärd hemifrån strax före 9 så vi var helt säkra på att tajma broöppningen.

DSC_0008

Vi var fyra cyklister som möttes vid Roggebageriet i Strängnäs vid 9:15 i morse för gemensam frukost innan avfärd. Mycket bra buffé och perfekt start på en cykeldag.

DSC_0010

Oordning i klungan. Vad håller de på med?

DSC_0016

Här hade jag tänkt få med lite bra gnäll kring att vi lyckades tajma en till broöppning, den här gången på väg ut ur Kungsör, men jag han inte mer än få upp mobilen så öppnades bommarna och vi kunde cykla vidare.

DSC_0017

Det var sanslöst bra cykling hela vägen fram till Karmansbo herrgård. Tack Anna, Nils-Åke och Micke för en utmärkt tur. Väl framme var det bara att hugga in på buffén.

DSC_0019

Portion nr 1 av totalt 3.

DSC_0021

Softa mumsande cyklister.

DSC_0030

Extra kul att träffa Temposkägget Janne som vi körde Gotland360 med förra året. Vi träffar honom igen på samma lopp i år.

DSC_0029

Härligt gäng och många fina cyklar.

DSC_0035

Det här gör vi om.

måndag 1 juli 2013

Juni–sammanfattning

Superrandonneur! Räcker nästan så som sammanfattning.

En händelserik månad som inleddes mid Siljan runt, med hastighetsrekord på distanspass för min fru med snittfart på drygt 33 km/h. Nästa stora grej var naturligtvis 60-milaren från Täby. Breveterna har gått lätt och fint och framförallt har det varit kul att cykla med så många duktiga och trevliga cyklister.

Satte igång alldeles för häftigt med några joggingpass för tätt inpå varandra så nu blir det nog inte löpning på ett tag. Skit. Typiskt mig att göra ett sådant misstag med att bli för entusiastisk och önska sig snabba framsteg. Funkar fint att cykla ändå så det är inte hela världen.

Cykling: 29 mil på cx, och 122 mil på racer. 6 mil på mtb fördelat på 4 pass varav 2 runt Nick. Kommer bli mer av den varan framöver.

Löpning: 52 km på 5 pass med tok för lite dagar emellan med skada som följd. Klantigt!

Kost och vikt: Som vanligt.

Målsättningar i juli: Att hoja runt och ha kul samt njuta av semestern som börjar om 2 veckor. Naturligtvis kommer jag också satsa på att få till ett gäng fikaturer, och första blir förhoppningsvis till Karmansbo den 6 juli.